У Вознесенську відкрито ресурсний центр для підтримки неурядового сектору

19 Лютого 2024
У Вознесенську відкрито ресурсний центр для підтримки неурядового сектору
19 Лютого 2024

Відкриття у місті Вознесенську регіонального ресурсного центру для підтримки місцевих неурядових організацій, громадських ініціатив та волонтерських спільнот пройшло минулої п’ятниці 16 лютого у форматі інформаційної сесії в приміщенні центру. Центр створений на базі громадської організації «Агентство економічного розвитку» та вже відкритий для практичних заходів з розбудови неурядового сектору в невеликих громадах. Під час інформаційної сесії презентовано роботу ресурсного центру як фізичного простору/хабу для НУО, а також представлено інформаційно-аналітичний та навчальний напрямок діяльності центру.


Внаслідок повномасштабного вторгнення рф, значно змінився профіль, потреби та вплив неурядового сектору, особливо на місцевому рівні в постраждалих від воєнних дій невеликих громадах. Враховуючи такі виклики, було ініційовано створення в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях регіональних ресурсних центрів для підтримки неурядового сектору. Такі центри будуть діяти як комплексний інструмент підтримки неурядового сектору в невеликих громадах задля розвитку соціальної згуртованості та інклюзивного відновлення. Ресурсний центр в Миколаївській області створено у місті Вознесенськ на базі громадської організації «Агентство економічного розвитку».

photo_2024-02-18_22-36-59.jpg

Під час інформаційної сесії з презентації діяльності ресурсних центрів, яка пройшла 16 лютого 2024 року, координаторка Вознесенського центру Вікторія Савчук розповіла про формат роботи створеного хабу для неурядового сектору. «Ресурсний центр буде працювати як навчально-комунікаційна платформа для місцевих неурядових організацій та активістів. При зверненні до центрів, представники неурядового сектору зможуть отримати правові консультації щодо громадської діяльності в умовах війни та воєнного стану, а також допомогу експертів центру щодо підготовки та впорядкування внутрішніх документів громадських та благодійних організацій», - зазначила координаторка ресурсного центру. Крім того, центр виступає як інформаційне бюро, що надає актуальну інформацію про програми підтримки національних та міжнародних організацій, роботу донорів та міжнародних організацій, а також інші ресурсні можливості для неурядових організацій на регіональному рівні.


photo_2024-02-18_22-36-39.jpg


photo_2024-02-18_22-36-57.jpg

В межах аналітичного напрямку роботи, регіональні ресурсні центри збиратимуть та аналізуватимуть потреби неурядового сектору, а також розроблятимуть локальні та регіональні рішення для покращення становища місцевих неурядових організацій в невеликих громадах. «Навчальний компонент роботи центрів буде передбачати мережування учасників навчання та просування інструментів регіональної та міжрегіональної співпраці. Зокрема, найближчим часом буде анонсовано проведення серії тренінгів з фандрайзингу, управління проєктами, комунікації та стандартів доброчесності для НУО» - повідомила координаторка ресурсного центру в Миколаївській області Вікторія Савчук.


photo_2024-02-18_22-36-38.jpg


Для отримання правової, інформаційної та експертної допомоги з питань діяльності неурядових організацій та громадських активістів можна звертатись до фахівців Регіонального ресурсного центру для неурядового сектору, який працює на базі ГО «Агентство економічного розвитку» за адресою м. Вознесенськ, вул. Софіївська 3/35. Контакти для інформації про діяльність та послуги ресурсного центру для неурядових організацій: Вікторія Савчук, 0665043006, savchuk@aer.net.ua

* * *

Регіональні ресурсні центри для підтримки місцевих неурядових організацій, громадських ініціатив та волонтерських спільнот створені та працюють як інституційні осередки розбудови неурядового сектору та підтримки соціальної згуртованості на місцевому та регіональному рівні, в рамках партнерської ініціативи «Підтримка неурядового сектору Півдня України задля відновлення громад та регіону», яка впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

м. Вознесенськ, вул. Пушкінська,3/35

+38(05134)3-22-50
  
+38(098)333-22-50
  
+38(099)333-22-50