У м. Вознесенську Миколаївської області відкрилась громадська приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини

22 Червня 2022
У м. Вознесенську Миколаївської області відкрилась громадська приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини
22 Червня 2022

В червні 2022 року у місті Вознесенськ Миколаївської області на базі громадської організації «Агентство економічного розвитку» відкрилась громадська приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини. В рамках роботи приймальні здійснюється надання безоплатної правової допомоги та просвітницька робота з усіх питань, пов’язаних з воєнним станом та війною РФ проти України. Також спільно з громадською приймальнею УГСПЛ в м. Одесі (на базі Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України») проводиться діяльність з документування злочинів армії РФ на території Миколаївської області у межах реалізації глобальної ініціативи «Трибунал для Путіна».

Надання правової допомоги здійснюють юристи громадської організації «Агенство економічного розвитку» в офісі організації та у дистанційному форматі, з врахуванням вимог безпеки. Інформаційно-просвітницькі заходи мають різну форму (семінари, групові консультації, публікації в соціальних мережах) та спрямовані на надання мешканцям базових необхідних знань в сфері прав людини, з врахуванням викликів воєнного стану та війни РФ проти України. Такі активності проводяться як щодо загальних питань для широкої аудиторії, так і стосовно специфічних питань для окремих груп людей. Зокрема, зважаючи на значну кількість переселенців в громаді, як правова допомога, так і просвітницька дільність буде акцентована на тематиці ВПО. 

Для того, аби потрапити на консультацію до юриста, необхідно обов’язково попередньо записатись за телефоном чи через меседжер.

Адреса приймальні: 56500, м. Вознесенськ, вул. Пушкінська, буд. 3/35

Графік прийому: вівторок, середа - 12:00 - 16:00, п’ятниця - 13.00 до 16.00

Попередній запис на прийом по телефону/telegram: (096)6468780

Також правова інформація надається за попереднім записом по телефону: (096)6468780

Електронна адреса: savchuk@aer.net.ua

Другий блок роботи громадської приймальні УГСПЛ у м. Вознесенськ пов’язаний з документування злочинів армії РФ на території Миколаївської області у межах реалізації глобальної ініціативи «Трибунал для Путіна», та здійснюється спільно з громадською приймальнею УГСПЛ в м. Одесі (на базі Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»). Громадськими активістами спільно документуються події, в яких вбачаються ознаки злочинів за Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в Миколаївській області. Наразі моніторяться засоби масової інформації, офіційні сторінки органів державної влади та органів місцевого самоврядування, групи у різних месенджерах та соціальних мережах. Таким чином збирається загальна ситуацію в регіоні за добу, верифікується та оформлюється у вигляді хроніки. Наступним кроком є внесення епізодів злочинів до базу даних. Така робота допоможе довести у міжнародних інстанціях причетність як виконавців вчинених злочинів, так і високопосадовців, які віддавали такі накази.

Діяльність громадської приймальні УГСПЛ у м. Вознесенськ Миколаївської області та захист прав постраждалих від конфлікту здійснюється в рамках програми USAID Ukraine - USAID Україна «Права людини в дії», яка виконується УГСПЛ.

Facebook-публикация 940x788 пикс.jpeg


м. Вознесенськ, вул. Пушкінська,3/35

+38(05134)3-22-50
  
+38(098)333-22-50
  
+38(099)333-22-50