Новий склад Миколаївської міської ради: хто став депутатами?

20 Січня 2021
Новий склад Миколаївської міської ради: хто став депутатами?
20 Січня 2021
Бар’єр у 5% відсотків подолали шість політичних сил та отримали відповідну кількість мандатів:


З 54 обранців - 35 чоловіків (64,8%) та 19 жінок (35,2%), найбільше жінок у Миколаївській міській раді є членкинями ПП «ОП - ЗЖ».
Сфери зайнятості депутатів доволі різноманітні: є такі, хто тимчасово не працює, є лікарі, посадові особи органів місцевого самоврядування, державні службовці, політичні та громадські діячі, фізичні особи-підприємці, працівники приватних підприємств, освітяни, адвокати. П’ятеро депутатів попереднього,  сьомого скликання ще раз отримали мандат довіри від виборців – Федір Панченко та Дмитро Січко від ПП «Пропозиція» (у 7-му скликанні від ПП «Самопоміч»), Наталя Горбенко від ПП «Слуга народу» (у 7-му скликанні від ПП «Самопоміч»), Олена Кісельова та Сергій Танасов від ПП «Європейська солідарність» (у 7-му скликанні від «БПП «Солідарність»), Сергій Кантор від ПП «Наш край».


Усі перераховані організації політичних партій створили відповідні фракції в раді, окрім членів та висуванців від ПП «Наш край». Таким чином позафракційними залишились Сергій Кантор, Ганна Норд, Рустамджан Садрідінов та Андрій Туриця.

Варто звернути увагу і на партійність нових обранців: депутати ПП «ОП-ЗЖ» усі є членами цієї ж партії, таку ж позицію займають і колеги з ПП «Європейська солідарність» та Партії Шарія.  Натомість із 14 членів фракції ПП «Пропозиція» лише одна депутатка, голова фракції Ганна Ременнікова є членкинею партії. У фракції ПП «Слуга народу» усі члени є безпартійними, серед яких і голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім та екскандидатка на посаду Миколаївського міського голови Тетяна Домбровська.


Поступово оновилась інформація про депутатів на сайті Миколаївської міської ради, проте рекомендації нашої кампанії так і не були враховані радою. Інформація все ще неповна, відтак у про файлах депутатів розміщена така інформація: дата народження, освіта (вказано просто рівень освіти, без зазначення спеціальності), партійність, посада, місце роботи, назва партії, яка висунула кандидата та фото.
Відсутня інформація про сімейний стан та досвід роботи депутатів.

Профайли деяких депутатів містять інформацію про прийом громадян, особисті номери телефонів депутатів або їхніх помічників.

Окремий розділ «Графік прийому громадян депутатами ММР» пропонує завантажити текстовий документ із графіком прийому виборців, і в цьому документі інформація про прийом відсутня у 43 обранців.

Як і за минулої каденції, експерти нашої кампанії рекомендують опублікувати вичерпну інформацію про прийом виборців, розмістити адреси приймалень на карті міста, аби виборцям було зручно знайти депутата, на прийом до котрого вони хочуть потрапити.  

Протягом року заходи в рамках реалізації нашої кампанії будуть направлені на підвищення відкритості, публічності та підзвітності діяльності депутатського корпусу.


За детальнішою інформацією звертайтесь:
ГО «Агентство економічного розвитку», +380958941172
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням.
За постійними оновленнями кампанії можна стежити:
На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 16 міських рад обласних центрів України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» - ініціатива Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України», яка реалізується за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2018 році за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» було розроблено вебплатформу про діяльність місцевих депутатів http://attestation.in.ua  За реалізацію заходів проєкту в 15-ти регіонах відповідають представники партнерських громадських організацій.
м. Вознесенськ, вул. Пушкінська,3/35

+38(05134)3-22-50
  
+38(098)333-22-50
  
+38(099)333-22-50