Новини

Як працюють ресурсні центри для підтримки неурядового сектору в невеликих громадах Півдня України?
7 Березня 2024
З середини лютого 2024 року в південних областях України почали працювати три регіональні ресурсні центри для підтримки місцевих неурядових організацій, громадських ініціатив та волонтерських спільнот.
Відкритий тендер на закупівлю ноутбуків
26 Лютого 2024
ГО «Агентство економічного розвитку» (далі - Організатор) в межах грантового проєкту   «Голос громади в місцевому самоврядуванні в Миколаївській області: Баштанська, Вознесенська, Галицинівська та Снігурівська ТГ» (Угода про надання субгранту № DOBRE2-SA-24-9-AED від 15.01.2024р), що фінансується за рахунок коштів USAID, угода про співпрацю № AID-121-A-16-00007  «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» у Україні  (далі – Послуги), оголошує відкритий тендер на закупівлю Ноутбуків Microsoft Surface Laptop 5.
Втрати аграрних компаній у Миколаївській області через російську агресію
23 Лютого 2024
Миколаївська область входить до десяти областей України, які зазнали найбільших втрат агропромислового комплексу та сільськогосподарської інфраструктури через повномасштабне вторгнення рф. Документатори ініціативи «Трибунал для путіна» зібрали з відкритих джерел доступну інформацію про масштаби втрат аграрних компаній в Миколаївській області через російську агресію.
У Вознесенську відкрито ресурсний центр для підтримки неурядового сектору
19 Лютого 2024
Відкриття у місті Вознесенську регіонального ресурсного центру для підтримки місцевих неурядових організацій, громадських ініціатив та волонтерських спільнот пройшло минулої п’ятниці 16 лютого у форматі інформаційної сесії в приміщенні центру
У Вознесенську Миколаївської області відкриється ресурсний центр для підтримки неурядового сектору
15 Лютого 2024

16 лютого 2024 року у місті Вознесенську Миколаївської області відкриється регіональний ресурсний центр для підтримки місцевих неурядових організацій, громадських ініціатив та волонтерських спільнот. Ресурсний центр створений на базі громадської організації «Агентство економічного розвитку», пройшов етап організаційно-технічної підготовки і буде відкрито для практичних заходів з розбудови неурядового сектору в невеликих громадах. Відкриття центру пройде у форматі дружньої неформальної інформаційної сесії з громадськими активістами та представниками місцевої влади.


Створення Регіональних ресурсних центрів для підтримки неурядового сектору в громадах поза обласними центрами ініціювала Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» в рамках партнерської ініціативи «Підтримка неурядового сектору Півдня України задля відновлення громад та регіону». Наприкінці грудня 2023 року такі центри були створені та формалізовані через підписання партнерських Меморандумів про співпрацю у трьох областях. Ресурсний центр в Одеській області створено у місті Рені на базі громадської організації «Регіональний аналітичний центр», в Миколаївській області - у місті Вознесенськ на базі громадської організації «Агентство економічного розвитку», в Херсонській області - у селищі Білозерка на базі громадської організації «Білозерський центр регіонального розвитку».


Під час інформаційної сесії «Регіональний ресурсний центр для неурядового сектору: формат роботи та основні програми підтримки», представники створеного хабу для громадських організацій безпосередньо в приміщенні центру презентують завдання, формат роботи та найближчі плани діяльності. Під час презентації, буде представлено три основні блоки: 1) робота ресурсного центру як фізичного простору; 2) інформаційно-аналітичний напрямок діяльності центру; 3) навчальні програми та правовий супровід для громадських та волонтерських організацій.


Інформаційна сесія пройде 16 лютого 2024 року у місті Вознесенську Миколаївської області. До участі в інформаційній сесії запрошуються зацікавлені громадські активісти та волонтери, члени громадських та благодійних організацій, представники місцевої влади та бізнесу.


За реєстрацією та додатковою інформацією щодо проведення заходу звертайтеся до громадської організації «Агентство економічного розвитку». Контактна особа –  Вікторія Савчук, 0665043006, savchuk@aer.net.ua

* * *

Регіональні ресурсні центри для підтримки місцевих неурядових організацій, громадських ініціатив та волонтерських спільнот створені та працюють як інституційні осередки розбудови неурядового сектору та підтримки соціальної згуртованості на місцевому та регіональному рівні, в рамках партнерської ініціативи «Підтримка неурядового сектору Півдня України задля відновлення громад та регіону», яка впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

1 2 3 4 5
м. Вознесенськ, вул. Пушкінська,3/35

+38(05134)3-22-50
  
+38(098)333-22-50
  
+38(099)333-22-50