Отже, давайте розберемось що таке компост?

13 Листопада 2020
Отже, давайте розберемось що таке компост?
13 Листопада 2020
В ході реалізації проєкту "Відродження традицій компостування для збереження навколишнього природного середовища у Вознесенській ОТГ", ми запускаємо інформаційний дайджест присвячений темі “компостування” та супутніх питань.
Отже, давайте розберемось що таке компост?  
Компост - (нім. kompost, італ. composta, від лат. compositus — «складовий») — органічні добрива, що утворилися внаслідок розкладання органічних речовин мікроорганізмами.
Для виготовлення компосту використовують відходи рослинництва (бур'ян, листя, зіпсовані овочі та фрукти), а також фекалії, деякі види сміття, відходи м'ясного виробництва тощо.  
Що таке компостування?
Компостування - це метод виробництва добрив із різних органічних відходів, для отримання екологічно чистої продукції та покращення ґрунту.
За допомогою цього процесу побутові органічні відходи можна не викидати у загальний смітник, а використати, і отримати органічне добриво і, навіть, ґрунт.  
Пропонуємо провести невеличкий експеримент))
Проведіть спостереження, скільки органіки протягом двох тижнів потрапляє до Вашого смітника?
Чекаємо на відповіді у коментарях, а в наступному дайджесті розкажемо про методи і способи компостування в приватному будинку, квартирі.
«Проєкт реалізовується за підтримки  Міжнародний фонд "Відродження" та European Union in Ukraine в рамках грантового компоненту проєкту @EU4USociety  
#ПрямуємоРазом #MovingForwardTogether #ЛюдяністьВзаємодопомога #StopCoronavirus
#компостуй_Вознесенськ
м. Вознесенськ, вул. Пушкінська,3/35

+38(05134)3-22-50
  
+38(098)333-22-50
  
+38(099)333-22-50