Хто з депутатів Миколаївської міськради змінив свою партійність на місцевих виборах?

24 Жовтня 2020
Хто з депутатів Миколаївської міськради змінив свою партійність на місцевих виборах?
24 Жовтня 2020

Магічне число -  666, саме стільки кандидатів у депутати до Миколаївської міської ради офіційно зареєстровано , від чотирнадцяти політсил - “Партія Зелених України”, Всеукраїнське об'єднання “Батьківщина”, Всеукраїнське об'єднання “Свобода”, “Європейська солідарність”, З”А МАЙБУТНЄ”, “НАШ КРАЙ”, “Миколаївці”, “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ”, “ПАРТІЯ ШАРІЯ”, “Перемога Пальчевського”, “ПРОПОЗИЦІЯ”, “РАЗОМ СИЛА”, “РОЗУМНА СИЛА”, “СЛУГА НАРОДУ”.
Варто підкреслити високу активність депутатів поточного скликання у місцевих виборчих перегонах 2020 - з 54 обранців 35 балотуються до Миколаївської міської ради на виборах 25 жовтня. 

На посаду міського голови Миколаєва претендують 6 кандидатів - Юрій Гранатуров (ПП “ЗА МАЙБУТНЄ”), Тетяна Домбровська (безпартійна, суб’єкт висування: ПП “СЛУГА НАРОДУ”), Микола Круглов (безпартійний, суб'єкт висування: ПП “НАШ КРАЙ”), Олександр Садиков (ПП “Миколаївці”),  Олександр Сєнкевич (ПП “ПРОПОЗИЦІЯ”, діючий міський голова), Владислав Чайка (ПП “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ”).

До речі, Юрій Гранатуров депутат міської ради поточного скликання,  вирішив не тільки поборотись за крісло очільника міста, а ще й змінити партію “НАШ КРАЙ” від якої балотувався першим номером на місцевих виборах 2015,  на ПП “ЗА МАЙБУТНЄ” і також отримав перше місце у списку.

Проаналізувавши партійні списки заявлених партій, експерти кампанії фіксують доволі високий рівень “політичної міграції” серед діючих депутатів, які балотуються на наступну каденцію.

Відчутні зміни у найчисленнішої нині фракції “ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК”, більшість депутатів які у 2015 році йшли за списками цієї політичної сили увійшли до членів або ж висуваються від новоствореної партії “Миколаївці” на чолі з Ігорем Дятловим.

 З “ОПОБЛОКУ” до “Миколаївців” перейшли Олександр Бурганенко, Лариса Веселовська, Світлана Кучкарова, Світлана Ласурія, Дмитро Жвавий, Павло Зоткін, Артем Грозов, Олександр Гусєв, Андрій Яковлєв, Олександр Малікін, Наталія Манзюк, Станіслав Мішкур, Володимир Садиков.

До ПП “Миколаївці” приєднались також і Сергій Ісаков (попереднє висування ПП “Самопоміч”), Владислав Єнтін (попереднє висування ПП “НАШ КРАЙ”), діюча секретарка Миколаївської міськради Тетяна Казакова (попереднє висування БПП “СОЛІДАРНІСТЬ”).

Від партії, яка набрала обертів за останні півроку “ЗА МАЙБУТНЄ” висувається шість діючих обранців - В’ячеслав Янков (попереднє висування ПП “ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК”), брати Сергій та Вячеслав Карцеві (попереднє висування ПП “НАШ КРАЙ”), Ігор Концевой (попереднє висування БПП “СОЛІДАРНІСТЬ”), Олексій Лєпішев (попереднє висування ПП “Самопоміч”), Сергій Мотуз (попереднє скликання ПП “НАШ КРАЙ”).

Наталя Горбенко з ПП “Самопоміч”, єдина з депутатів поточного скликання  балотується по списку  ПП “СЛУГА НАРОДУ”. Федір Панченко та Дмитро Січко, які були обрані по списку ПП “Самопоміч” нині йдуть в команді з діючим міським головою Олександром Сєнкевичем з ПП “ПРОПОЗИЦІЯ”. 

Невелика кількість депутатів не змінили своєї партійної приналежності або ж суб'єкта висування в цьому році, ними є Олег Грипас та Сергій Кантор (ПП “НАШ КРАЙ”), Олена Кісельова та Сергій Танасов також не змінили вектор  (ПП “Європейська солідарність”).

Ось такий “міграційний рух” кандидатів-депутатів  маємо у Миколаєві. 

Бажаємо успіхів та перемоги кандидатам, які прагнуть працювати на розвиток громади! 

Наразі за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати:
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації.

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».

м. Вознесенськ, вул. Пушкінська,3/35

+38(05134)3-22-50
  
+38(098)333-22-50
  
+38(099)333-22-50